Karun Webdesign © 2004

 

Du er her: hjem | Reynolds 33 | Tauing

Reynolds 33 Interiør Sikkerhet Siste Nytt

For å taue R33 katamaran bruker du et enkelt og unikt system med en ekspanderende båthenger som gir deg muligheten til å la de to skrogene gli ut til en bredde på 5 meter. Siden skrogene veier så lite kan R33 katamaran bli tauet bak nesten alle standard personbiler. Båten er lett å sette sammen og rigge. To personer kan få båten fra henger til seilbar på vannet på to timer uten bruk av mastekran! Du kan derfor sjøsette båten hvor det passer deg.

For klargjøring av R33 katamaran er det seks enkle punkter å gå igjennom:

  1. La skrogene skli fra hverandre på den spesiallagde ekspanderende båthengeren. Tid: 15 min.


  2. Fest fremre beam. Dette går lett siden boltene ligger på utsiden under fenderlisten. Putt den fremre beamen gjennom lommen foran på trampolinen, juster beamen slik at den ligger over hullene hvor boltene skal inn, putt boltene inn gjennom fenderlisten og festebåndet og bruk en skralle for å feste låsemutterene. Kompresjonsforinger er allerede montert inne i beamen. Tid: 15 min.


  3. Fest aktre beam på samme måte som fremre beam. Tid: 15 min.


  4. Fest mastebeam på samme måte som de andre beamene. Tid: 15 min.


  5. Stram opp den trampolinen. Trampolinen er alltid festet til begge skrog og alt man gjør er å stramme denne. Dette kan vi gjøre siden mastebeamen går over trampolinen. Vi klarer oss derfor med kun en trampoline. Tid: 20 min.


  6. Sett opp masten. La masten gli over den fremre beamen og fest den til mastefoten. Monter bommen på masten og fest bomlinene. Fest mastelinene til masten og klargjør storseilskjøtet for å vinsje masten opp. Vinsj opp masten og fest vantene. Tid: 40 min.

Båten er nå klar for sjøsetting. Estimert tid er ca. to timer. For å ta båten opp av vannet tilbake på båthengeren gjør man samme prosess den andre veien.

Hjem | Reynolds 33 | Opplevelser | Seilopplæring | Sponsorturer | Regattadeltagelse | Kontakt oss